حدیث11
فاطمه زهرا سلام الله علیها :
فَجَعَلَ اللّه ُ . . . إطاعَتَنا نِظاما لِلمِلَّةِ و إمامَتَنا أمانا لِلفُرقَةِ ؛
حضرت فاطمه علیهاالسلام :خدا اطاعت از ما را رشته سامان ملّت ، و امامت ما را مایه ایمنی از تفرقه قرار داده است .
الإحتجاج ، ج 1 ، ص 134 .
حدیث12
در جواب امام حسن علیه السلام که پرسیده بود : چرا برای همسایگان و دیگران دعا می کنی و برای خود دعا نمی کنی؟ فرمود : الجارُ ثُمَّ الدّارُ ؛
حضرت فاطمه علیهاالسلام : اوّل همسایه ، سپس خانه خود .
. علل الشرائع ، ج 1 ، ص 3 .
حدیث13
خِیارِکُم ألیَنُکُم مَناکِبَهُ و أکرَمُهُم لِنِسائِهِم ؛
حضرت فاطمه علیهاالسلام :بهترین شما کسانی اند که با مردم نرم ترند و ن خویش را بیشتر گرامی می دارند .
دلائل الإمامه ، ص 76 .
حدیث14
خَیرٌ لِلنِّساءِ أن لایَرَینَ الرِّجالَ و لایَراهُنَّ الرِّجالُ ؛
حضرت فاطمه علیهاالسلام :برای ن بهتر است که [بدون ضرورت] مردان نامحرم را نبینند و نامحرمان نیز آنان را نبینند .
بحار الأنوار ، ج 104 ، ص 36 .
حدیث15
اَللّهُمَّ أسألُکَ النَّظَرَ إلی وَجهِکَ و الشَّوقَ إلی لِقائِکَ ؛
حضرت فاطمه علیهاالسلام :خدایا! نگریستن به رویت و شوق دیدارت را از تو درخواست می کنم .
. همان ، ص 225 .
حدیث16
ما جَعَلَ اللّه ُ بَعدَ غَدیرِخُمٍّ مِن حُجَّةٍ و لاعُذرٍ ؛
حضرت فاطمه علیهاالسلام :خداوند پس از غدیرخم برای کسی حجّت و عذری باقی نگذاشت .
. دلائل الإمامَه ، ص 122 .
حدیث17
فَفَرَضَ اللّه ُ الاْیمانَ تَطْهیرا مِنَ الشِّرْکِ. وَ الْعَدْلَ تَسْکینا لِلْقُلوبِ؛
خداوند ایمان را برای پاکی از شرک. و عدل و داد را برای آرامش دل ها واجب نمود.
من لایحضره الفقیه، ج 3، ص 568
حدیث
فَرَضَ اللّه ُ. العَدْلَ تَسکینا لِلْقُلوبِ؛
خداوند عدالت را برای آرامش دل ها، واجب کرد.
علل الشرایع، ج1، ص 248، ح 2
حدیث19
ثُمَّ التَزَمَهُما [رَسولُ اللّه ِ صلی الله علیه و آله ] فَقالَ : اللّهُمَّ إنَّهُما مِنّی وأنَا مِنهُما ، اللّهُمَّ کَما أذهَبتَ عَنِّی الرِّجسَ وطَهَّرتَنی فَطَهِّرهُما
ابن عبّاس در حدیث ازدواج فاطمه وعلی علیهماالسلام: پیامبر خدا صلی الله علیه و آله آنها را در آغوش گرفت و فرمود: خدایا! این دو از من هستند و من از این دو، خدایا همان گونه که هر گونه پلیدی را از من دور کردی و پاکم گرداندی این دو را نیز پاک گردان.
المعجم الکبیر : 24 / 134 / 362 ، و 22 / 412 / 1022 ، المصنّف لعبد الرزّاق : 5 / 489 / 9782 وفیهما ثمّ التزمها» بصیغة المفرد إلی آخر الحدیث .
حدیث20
فَرَضَ اللّه ُ الإِیمانَ تَطهیرًا لَکُم مِنَ الشِّرکِ . وطاعَتَنا نِظامًا ، وإمامَتَنا أمنًا مِنَ الفُرقَةِ ، وحُبَّنا عِزًّا لِلإِسلامِ . لا نَبرَحُ نَأمُرُکُم وتَأمُرونَ حَتّی دارَت لَکُم بِنا رَحَی الإِسلامِ ، ودَرَّ حَلَبُ الأَنامِ ، وخَضَعَت نَعرَةُ
الشِّرکِ ، وباخَت
فاطمه زهرا علیهاالسلام ـ در کلامی که در آن ابوبکر و گروهی از مهاجران و انصار را مخاطب قرار می دهد ـ : خداوند ایمان را بر شما واجب کرده تا از شرک پاک شوید. و فرمانبری از ما را واجب کرده تا نظام یابید و پیشوایی ما را واجب کرده تا از پراکندگی امان یابید. ما پیوسته به شما فرمان می داده ایم و شما فرمان می بردید تا این که آسیای اسلام با ما به گردش در آمد و باران
برکات بر مردم فرو بارید و نعره شرک فرو نشست و آتش جنگ خاموشی گرفت و دعوت هرج و مرج به آرامی گرایید و سامانه دین نظم یافت.
باخت : سکنت وفترت . (لسان العرب : 3 / 9) .
درباره این سایت